Legyen egy jó kapszulagardróbod!

2021.09.29

"A" jó ruha az, ami jól áll, amiben ragyogsz és tökéletesnek érzed magad!

Ezt már az előző posztban megtanultuk, de nem feledjük, mert ez az öltözködésünk alapja! Így lesz tele használható, változatos ruhákkal a szekrény. Megtanultam, hogy nem tartogatunk mindent a különleges alkalmakra, mert különleges alkalmak léteznek ugyan, de ha csak arra várunk, akkor mi lesz az élet többi napjával? Úgy éljünk, hogy minden nap egy különleges alkalom, amikor ragyogónak és varázslatosnak kell lenni, hiszen akkor a környezetünk is pont ilyen lesz!Mit is jelent a kapszulagardrób?

Egy  jól átgondolt, megtervezett mini saját kollekció, ami telis tele van egymással harmonizáló,  variálható alapdarabokkal és jól kiegészülő aktuális trend szerinti kiegészítőkkel!  Most nem kell megijedni, nem kívánok azonnal mindannyiótokat magamhoz irányítani, és rátok erőszakolni hogy majd én megtervezem és el is készítem nektek az összes ruhátokat..... Nem ez a célom, természetesen ha valakinek erre van igénye szívesen állok rendelkezésre, de most megtanítani szeretném nektek, hogy legyen egy jól összerakott 25-30db olyan ruhánk, amiből akár 50 napon keresztül változatosan felöltözünk úgy, hogy minden nap csinosak, stílusosak vagyunk, tökéletes megjelenéssel. Természetesen nem kell azonnal venni 30 db ruhát, hiszen mindenkinek van kedvenc jól használható ruhája, de sajnos sokan vagyunk úgy, hogy tele a szekrény és sincs egy göncöm sem. Gondold át, milyen lenne a te igazi gardróbod, ami a mindenapi életedhez, a munkádhoz, a társasági életedhez passzol, amiben minden megvan amire szükséged van. Jegyzetelj, próbálgass és válogass, állíts össze szetteket otthon mielőtt vásárolni mész! 


A legfontosabb darabok amiket be kell szerezned : 


- Egy kis fekete ruha, ami minden nő szekrényének alapvető ruhadarabja. Nyilván ez a te testalkatodnak megfelelően a legjobb választás legyen. Akkor jársz a legjobban ha egy csinosabb anyagút választasz, ha karcsú vagy akkor fényes is lehet, ha teltebb testalkatú akkor mindenképp matt anyagút válassz, hiszen a fényes erősít kicsit.  Semmi díszítés, semmi csipke az ujja is testalkat kérdése hogy legyen vagy ne. Ez egy olyan fő darabja a gardróbnak, amit bárhova bármikor előkaphatsz, és jól variálhatod színes cipőkkel, övvel, táskával. és mindegyik más más hatást kelt, egy jól megválasztott blézer is szuper kiegészítője kell hogy legyen, és el is jutottunk a következő alapdarabhoz

-Egy blézer, ami rögtön legyen kettő is egy rövidebb állású karcsúsított fazonú, és egy hosszabb csípővonalig érő, laza fazon... itt is nagyon fontos, hogy a saját alakodhoz mérten válassz, amire figyelj ha rövid a nyakad, akkor gallér nélküli fazont válassz, ha magas vagy akkor derékban szabottat, ha teltebb testalkatú vagy akkor a háta legyen karcsúsítva. elől pedig egy gombos deréktól lefelé nyitott fazon szépen kiemeli a derekat és jól csal pár kilót rajtunk. Színek tekintetében legyél bátor, de egyben megfontolt is, legyen ugyanolyan színű cipőd vagy csizmád is, mert akkor félig kész a több funkciós öltözéked. 

-Szerezz be egy  bőr szoknyát, ami lehet A-vonalú, rakott derekú, mini, ceruza vagy maxi fazon, itt is a lényeg hogy a te fazonod legyen. A karcsú vékony nők ceruza fazont válasszanak, ha van egy kis pocid akkor bátran nyúlj a rakott szoknyához ami a derekadon egy övpánttal záródik, hiszen a has a derék alatt van és a rakások alatt szépen megbújik, betűrve topp blúz tökéletes választás, de ebből egy külön blog bejegyzés lesz hamarosan...

-Legyen egy jó  kék farmered is, hiszen viselheted blúzzal blézerrel magassarkúval akár munkába menet, de sneakers garbó és hosszú mellénnyel is tökéletes megjelenés egy shoppingoláshoz vagy kávézásra a csajokjal. 

- Legyen feszes testhez simuló garbód, toppod ,több basic darab is ami a blézer alatt szuper jól mutat. Ezek szinte örök darabok, mindig kellenek és soha nem lesz  divatja múlt. 

- Válassz csini blúzt ami kicsit különleges, akár csipkés díszesebb fazon, ami feldobja az egyszerű szövet nadrágod, vagy a ceruza szoknyát, de a farmert is a hétköznapokban! De legyen egy alap ropogos fehér inged is! 

- Alap, hogy legyen egy jó szövet nacid, és egy vagány laza  szoknyád, amit ma már viselhetsz akár pulcsival, trikóval polóval is. Választhatod akár mintás változatban is, csak a színekre figyelj legyen hozzá passzoló blúzod, toppod és kabátod. 

- Legyen szép kötött pulcsid is, finom vékony kötésű, ami nőcis kifinomult megjelenést kölcsönöz, de akár laza bővebb fazonú is, amiből kicsit kivillan a váll, ezáltal  szexi és vagány is egyben, akár szoknyába  nadrágba lazán félig betűrve.

- Legyen ingruhád, ami ha kell decens, ha kell csajos de  mindig szuper jó választás! Bárhova kell menni szinte minden nap viselhető, jól variálható.

- Legyen tunikád, amit bőrhatású cicanadrággal viselhetsz, egy jó kis bokacsizmával, és rövid dzsekivel...A  tunika is lehet elegáns, csak megfelelő hosszt és fazont válassz. Én kifejezetten szeretem a szatén vagy muszlin tunikákat, hiszen a ezek emelik a ruhatár minőségét. Övekkel sálakkal változatos megjelenést biztosítanak.

-Legyen egy szuper jó fehér pólód, amit akár valamelyik világmárka tervezőjétől választottál, hiszen a nemes számodra kiemelkedő darabokra is szükség van a szekrényedben. Ezektől a daraboktól mindenki még nőcisebb és kifinomultabbnak érzi magát, és kell ez az érzés mindenkinek. Ne izgulj ha nem éred fel anyagilag, minden márka szokott akciózni, és akkor csapj le egy számodra kedves darabra...

- Legyen egy jó ballonkabátod, egy szövetkabátod, és egy vagány toll kabátod is. Ezek az ősz és a tél legfontos darabjai, ne azonos színekben válaszd, így könnyen tudod változatossá tenni a ruhatárad! Válassz egy rövid állású bőrdzsekit hiszen szoknyához ruhához is sokat tudod használni. 

- Legyen több sálad, ami az aktuális divatszínekből áll, hiszen a basic darabjaid a következő szezont is jól bírják majd, de a kiegészítőkkel mindig stílusos maradhatsz.  Legyenek jól variálható öveid és kiegészítőd.

- Legyen nude magassarkúd az megnyújtja a bokádat , alacsony nőknek kifejezetten ajánlott, boka csizmád és lovagló csizmád, amiket szoknyával tunikával vagányan tudsz viselni. Egy jó sneakersed aminek a viselése ma már bármivel megengedett! 

- Legyen egy fekete táskád mindenképp, amilyen színű magassarkúd van olyan crossbodyd is legyen, mert akkor ezt a párosítást bármelyik szetteddel viselheted


De hogy lesz végre összhang?

Mielőtt elindulsz vásárolni, összegezd mi az ami megvan, mi az ami kedvenc és milyen színek amik jól állnak, ami köré épüljön a gardrób!  Szánj időt erre, mert később meghálálja magát, ha kinyitod a szekrényt és nem tudod mit vegyél fel ma, mert minden tökéletes, és szinte mindent azonnal meg akarnál mutatni.... ez legyen a cél !! Szóval ha az kell, írj vásárló listát, mint a boltba mi az amire szükséged van, és ahhoz tartsd magad, egyszer próbád ki, és utánna csak így fogsz dönteni. Mint ahogy az élet is egy jó terv.... úgy az öltözködés is az kell hogy legyen, mert a következménye a sok sok bók és siker lesz, ami nélkül pedig kár minden pillant. Tehát szedd össze magad, tervezd meg a saját gardróbod és vásárolj tudatosan, és akkor ahogy fentebb írtam belefér pár designer darab is a költségvetésedbe. Arra törekedj hogy csak jó ruhák legyen a szekrényedben, amiket jól tudsz kombinálni egymással a mindennapokban. Passzoljanak színben és fazonokban egymáshoz, így lesz változatos de harmonikus ruhatárad.  


Bonczó Renáta - R-fashion®️

Nálam is találtok konfekció méretben kész darabokat, de természetesen egyedi ruha készítésére is van lehetőségetek. Ha segítségre van szükséged keress bizalommal.

Ha további kérdésed lenne, személyesen a Reni Szalon Siófok Sió u.10-ben vagy itt töltsd ki az űrlapot és kérdezz bátran!