Milyen legyen az "A" bizonyos jó ruha?

2021.09.19

Szűk, bő, fekete, fehér, piros, mintás, rövid, vagy hosszú, ezer meg  egy kérdés. 

Biztosan mindenkinek van a szekrényében olyan ruha:

- Amibe majd belefogyok . . .
- Ami túl drága volt de már nem divat . . . 
- Amit majd még felveszek, de vajon mikor . . .
- Ami kicsit szűk, de jó lesz még . . . 
Hasonló kifogásokkal teli is a szekrényünk! Ha pedig menni kell valahova, akkor jön a "nincs egy rongyom se, amit felvegyek" szindróma!

Ebben fogok mostantól nektek segíteni, hogy  hogyan legyen tökéletes a  gardróbunk, és hogyan legyen tele jó ruhákkal! 

"A" jó ruha az, ami jól áll, amiben ragyogsz és tökéletesnek érzed magad!

Szóval, hogyan legyen jó ruhánk? Ilyen egyszerű a válasz, vagyis a legfontosabb, hogy olyan ruhát vegyünk ami átgondolt, felpróbált, méretben és minőségben is megfelelő! Ha így teszünk tele lesz a ruhásszekrényünk jó ruhákkal! Ahhoz hogy a lelkivilágunk pedig a legnagyobb rendben legyen, minden hónapban vegyünk legalább egy új ruhát, amit viselni is fogunk. Hamar belerázódunk, és ha megtanuljuk testünket a legjobban használva öltözni, akkor már csak a legmegfelelőbb szabásvonalakat  fogjuk választani magunknak. Ha mindez sikerül, nyert ügyünk van, hiszen tudjuk mire van szükségünk, és kialakul a tökéletes ruhatár!

De hogyan is  válasszunk?

 Nyilván mindenki tudja magáról hogy néz ki, hiszen látta már magát a tükörben, elolvasott ezer meg egy  divattanácsadó véleményt, stílus tanácsot, mégis tanácstalan, nem tudja merre induljon.

Fontos megtanulni azt, hogy a bő nagy laza fazonok erősítik a testalkatot, tehát ezt akkor válasszuk ha tökéletes a testünk, és véleményem szerint egy bizonyos kor felett sem előnyös! A túl szűk ruhák pedig ráncosodnak, és egy összenyomott hatást keltenek, valljuk  be őszintén a kötözött sonka, csak a reggeli asztalon szép látvány. Soha ne foglalkozz azzal, milyen méret van beleírva a ruhába, hiszen minden márka, minden készítő, más más mérettáblázat szerint dolgozik, és a legkevésbé az számit a tökéletes gardróbod eléréséhez, hogy mi van a címkén! Tehát az első és legfontosabb a megfelelő méret!

A második legfontosabb a fazon választás, ehhez a szabásvonalak ismeretére van szükségünk, ami egy ezer oldalas könyvet megtöltő téma - amivel jövök is majd témákra bontva -, de addig az alapokkal legyünk tisztába. A függőleges szabásvonalak nyújtanak a testalkat összképén, vagyis az alacsony nőknek mindenképp jó választás, és testalkattól függően, akár több hosszanti szabásvonallal lehet játszani, ha méretre készül a ruhánk!  A  vízszintesen szabott ruhák keresztben vágnak el, viszont ezek is tudnak hasznosak lenni akár alacsony, akár magas hölgyeken is, csak megfelelő helyen legyenek. Az arány a fontos,  hogy amit a próba fülkében látsz, összességében jó legyen, ne nyomja össze a felsőtested, de a szoknyarész se legyen kisebb mit a felső test hossza, mert akkor is összenyom az összkép! Ha méretre készül a ruhád, akkor az adott szakember tudni fogja mi az ami számodra előnyös és jó kezekben vagy, ha viszont vásárolni mész magadra vagy hagyatkozva! Ezért tudnod kell tudatosan választani, ha erős testalkatod van, ne válassz nagy mintákat, ha magas vagy vállald be a keresztbe csíkos maxi ruhát is! Ezer dolgot tudnék még írni, éppen ezért e következő hetekben górcső alá kerülnek külön-külön a testalkatok és a szabásvonalak is. Segíteni szeretnék, hogy ne csak vegyetek egy göncöt, hanem a vásárlás is élmény legyen, ami feltölt és magabiztossá tesz, csinosak és nőiesek legyetek mindig!

 Mindig a homokóra formára kell törekedi, és úgy kell csalni a fazonokkal, hogy a váll és a csípő szélessége közel egyforma legyen, és már kész is a karcsú derék! 

Fontos,  ha nagy a mellünk, akkor a csípőnket kell szélesíteni, vagyis választhatsz rakott nagy tüll szoknyát bátran, de ha széles a csípőd kicsi a melled, akkor ezekhez a szoknyákhoz egy olyan felsőt válassz, amivel kompenzálod a hiányosságod, ami esetleg fodros mellrészen, illetve csónak kivágása van, mert akkor már kész is van a homokóra!  A kivágásokra is figyeljünk, hiszen a V kivágás szintén nyújt, a csónak szélesíti a vállat, a garbó növeli a mellméret látványát! Ilyen kis trükköket kell megtanulnod magadról, és könnyen magabiztossá válsz!

A hosszok is fontosak, hiszen ezekkel a testképünk összességét tudjuk szabályozni, vagyis egy alacsony hölgynek nem áll jól a midi szoknya, egy magas hölgy pedig ne járjon extra miniben, mert nem az a cél, hogy azért nézzenek meg, mert közönségesek vagyunk, hanem azért , mert jól öltözettek és magabiztosak!

Hidd el, vagy talán már tudod is, ha mélyen belegondolsz, hogy milyen az az érzés, amikor a tükörben azt látod, amit látni akarsz.  "  Úristen, fantasztikusan nézek ki!   "  - Mindig erre törekedj, nincsenek csodák, magad is tudod mire van szükséged, nem kellenek a drága tanácsok, a legfontosabb,  hogy őszinte legyél saját magaddal!!

Az legyen a célod, hogy minden ruhád   "A"  ruha legyen, ne a divatot kövesd folyton, mert akkor is lehetsz stílusos, elegáns és jól öltözött NŐ, ha nem a legtrendibb cuccokban vagy! Minden évszakban, és épp az aktuális divatirányzatban fogsz találni olyat, amitől divat visszaköszön rajtad az adott stílus,  megjelenésed pedig tökéletes lesz? 

A tökéletes megjelenés magabiztosságot eredményez! 

Töltsd fel a gardróbod " A " ruhákkal, és húzd ki magad ! Legyél egyedi és különleges!


Bonczó Renáta - R-fashion®️
Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal személyesen a Reni Szalon Siófok Sió u.10-ben vagy itt töltsd ki az űrlapot és kérdezz bátran!