Menyasszonyi ruha tervezés és készítés.

2022.02.05

Az esküvő tervezést a menyasszonyi ruha választása sok esetben már meg is előzi, hiszen már kislányként arról álmodunk, hogy miként fogunk a nagy napunkon hercegnőként megjelenni életünk szerelme előtt! Sokan már jóval az esküvő előtt pontosan tudják mit viselnek majd a nagy napon, de természetesen mindig vannak olyanok is akik nem fordítanak akkor jelenőséget a ruhára. Tervezőként nagyon izgalmas szerep az enyém, a készülődő menyasszonyok életében. Ebben a blogban erről adok egy kis betekintést, miként tudok én segíteni a döntésben, vagy a saját kollekcióim miként kapnak helyet  a ti életetekben. 

A legfontosabb  a ruhaválasztásnál, hogy a magadénak érezd a ruhát, ragyogj benne és igazán különlegesnek érezd magad, hiszen ez életed legszebb napja következik! Éppen ezért jó választás ha egyedi ruhát készíttetsz magadnak, mert ilyenkor minden kívánságod teljesülhet. A menyasszonyi ruhakészítés számomra az egyik legnagyobb szerelem! Olyat alkotni, ami sok év távlatából is majd elégedettséggel tölti el a viselőjét, a legnehezebb feladat, mégis a legszebb. Mert ugye arra senki nem emlékszik tíz év múlva hogy sótlan volt a leves, de hogy milyen gyönyörű menyasszony voltál, az megmarad a fényképeken, videókon és a vendégek fejében.


Az Álom Ruha 

A ruha tervezés az  izgalmas folyat első része, elmondod megmutatod mit szeretnél, én hozzáteszem szakmai szemmel  mi áll jól a testalkatodhoz, mit kell és szabad hangsúlyozni, és elkészül. a vázlata a Te ruhádnak. Ettől személyes,  hiába hoztál képet, hiába próbáltad fel nálam is a próbakollekció minden darabját, hogy neked ez vagy az tetszik, mégis egy olyan ruha fog léte jönni, amiről még nem tudsz képet mutatni, hiszen még nem létezik, neked készül majd.

Talán ennél varázslatosabb nem is lehet a készülődés a nagy napodra!  Imádom látom a lelkesedéseteket, a meghatottságotokat, és még egy csomó jelzőt használhatnék, akkor is nehezen tudnám átadni, mit jelent ez e feladt, nekem! Ezért imádom a munkám, amiért ilyen kihívások elé állítotok.

Sok sok magas minőségű csipkéből tudsz válogatni, színekkel variálni, tüllök selymek és további nemes anyagok kíséretében.

Az esküvők dress code-ja általában a Balck Tie, éppen ezért szoktam mondani hogy az egy másik nap, a menyasszonyi ruhának, nem kell több szerep, vagyis itt nem az a lényeg hogy hova veszed fel legközelebb, ennek egyszeri és megismételhetetlennek kell lennie.


 Ruha Próbák


Ha kész vagyunk a tervekkel, anyagválasztással, akkor jöhet az első próba a te ruhádban. Fontos, hogy ha lehetőséged van rá ne egyedül érkezz, édesanyád, barátnőd testvéred kísérjen el, hiszen ők ismernek igazán, így az ő véleményük is nagyon fontos, több szem többet lát. Persze én kíméletesen őszítne vagyok, és az rögtön kiszúrom, ha a kísérőd túllő a szerepén, és azt hiszi a saját esküvője lesz :-). Néha ez is előfordul, éppen ezért az én szerepen végig nagyon fontos, megismerlek a ruha készítés alatt, de nem akarlak átformálni.

Már az első próbán sok minden látszik a ruhából, de a még kettő próba kell a végeredményhez, ahol a pontos hosszt és bőséget beállítom, és a végleges utolsó simítások díszítések applikációk kézi munka rákerülnek.

Menyasszonyi ruhát készíteni varázslatos érzés. Azok a pillanatok, amiket átélhetsz a tervezéstől az utolsó kiegészítő felvarrásáig, felejthetetlen érzést okoznak ruha elkészüléséig. Csakis szívvel lélekkel és természetesen megfelelő tudással lehet ezt a szerelemmunkát végezni. A tökéletes ruha a részleteken múlik, soha ne érd be kevesebbel, ha a tiéd lehet a tökéletes is.  

Ők már egyedit ruhát választottak

Még egyszer szeretném megköszönni Neked azt a csodálatos ruhát, amit készítettél nekem az esküvőnkre! Leírhatatlan, amit éreztem benne, és ahogy a párom először meglátott ebben a varázslatos ruhában, szó szerint elállt a szava és zokogott. Sírtunk mind a ketten, szinte egész nap. Természetesen a boldogságtól, az örömtől. Életem legszebb, legvarázslatosabb, legboldogabb napja volt! Ebben a ruhában különlegesnek éreztem magam!Sok szeretettel küldök Neked 1-2 képet. Egyelőre csak pár képet kaptunk meg a fotósunktól, de azt hiszem látni fogod munkád eredményét, azt a hihetetlen boldogságot, amit okoztál nekünk! Nagyon szépen köszönöm még egyszer a csodálatosan szép ruhát!! Szeretettel: Adél" 

Adél


Nagyon szépen köszönöm a ruhát még egyszer!!! Imádtam benne lenni. Nagyon kényelmes volt és mindenki dicsérte. Továbbra is úgy gondolom, hogy nagyon jól döntöttem, amikor téged választottalak! "Móni konkrét elképzeléssel jött, így könnyű dolgom volt. A kérése az volt, hogy egy csipke felsőrészes tüllös szoknyás ruhát készítsek az esküvőjére. Lágy könnyed legyen, a csipkében visszaköszönjön a népies motívum, nagy masni és gombolás is legyen, és a csipke bordűrje elől hátú látványosan kihasználva. Szerintem sikerült, álom ruha lett.

Móni


Judit tavaly októberben keresett meg , hogy készítsem el álmai ruháját, amit a Maldív-szigeteki esküvőjén szeretne viselni áprilisban. Egy könnyed pezsgő színű tüll szoknyát választott Judit, hozzá egy pártnélküli míder fazonú body készült , egyesével applikált csipkemintákkal.  "Szia Reni! Köszönöm szépen, hogy segítettél megvalósítani az álmomat és egy napig király lánynak érezhettem magam."

JuditJelentkezz be ha te is szeretnél valami különlegeset a nagy napodra!

Lépj velünk kapcsolatba

Bonczó Renáta-Reni szalon

8600 Siófok Sió u.10

+36-70-607-3303

bonczorenata@gmail.com