Hétköznapi elegáns ruha

2021.10.14

Egyik legfontosabb kérdés az öltözködésünkben , hogy legyünk csinosak és elegánsak a mindennapokban is! 


A legfontosabb, amit már az előző blogok kapcsán is írtam, hogy amit a tükörben látunk az nekünk tetszik, és csak úgy indulunk el reggel otthonról, hogy azt mondjuk magunknak: 

- Igen ma is fantasztikusan nézek ki !!! 💞

Ehhez az kell, hogy legyen egy jó gardróbunk ahogy korábban említettem, ( ha nem olvastad el, tedd meg hiszen a legfontosabb, hogy tisztában legyünk az alap információkkal ) és szánjunk időt arra hogy megtervezzük mit veszünk fel, mit mivel viselünk, mert ha összhang van a ruházkodásunkban , előbb utóbb összhang lesz az egész életünkben. 

Este pár perc míg végig gondolod mit veszel fel másnap, ahogy gyerekként a szüleink mindig kikészítették a másnapi ruhánkat, hogy a reggeli rohanást megkönnyítsék...... micsoda tudatosság van ebben! Ilyenkor könnyen át is tudsz pakolni a másik táskába, ha éppen az aznapi szettedhez erre van szükség. 

Az összhang a fontos, hogy a színek és formák passzoljanak egymáshoz, és egy letisztult harmónia sugározzon belőlünk egésznap a környezetünk számára, a munkakörünktől függetlenül. Nyilván mindenki más más munkakörben dolgozik, és nehezen tudja megvalósítani a hétköznap is elegáns öltözködést, de ezt mutatom meg nektek most. 

""" Oooohhhh ezt kell mesélnem, kedves de irónikus lessz 😅. Édesanyám korán ment dolgozni, ezért minket a testvéremmel, édesapám vitt oviba iskolába mindig! Anya mindig megkérdezte este: - Jó lesz kislányom ez a ruha?? Én pedig mondtam hogy persze jó, passzolt a harisnyanadrág és a cipőcske is hozzá...💞.Mert már akkor divattervezőnek készültem. Aztán jött a reggel, tudni kell hogy nagyon akaratos és öntudatos voltam már kicsinek is, természetesen már nem volt jó amit anya kikészített este, a legfodrosabb kis szoknya kellet, hozzá kisingecske a szárítóról, és apukám, - aki akkor katonatisztként dolgozott, szigorú és fegyelmezett ember volt - mindig kivasalta nekem az aznap kigondolt szettemet, hogy csinos legyek. Hajamat gondosan megfésülte, és indultunk is dolgozni! 

🥰 🥰🥰 Örök hálám neki érte❤️

Szóval minden akkor kezdődött! Ettől függetlenül, ma akkor is arra tanítanálak bennetek, hogy tegyünk így, biztos lesznek napok, az én életemben is vannak most is, amikor nem tetszik már reggel ami este, de ha a 7 napból 4 sikerül, már jók vagyunk. 

Lehet a munkák olyan, ahol nem gond sőt kell is, hogy minden nap jól öltözöttek legyünk, de lehet olyan is ahol azt gondoljuk, felesleges hiszen munkaruhát viselünk egész nap.

Fontos hogy a munkába menet, a szülői értekezleten, a vásárlásnál, a hivatali ügyintézés alkalmával is csinosak és jó megjelenésűek legyünk. Vagyis nincs olyan, hogy én nem megyek úgyse sehova, hova vegyem fel a csinos ruhákat. 

Hát az utcára! ! ! - szoktam mondani, és mondom is 

Ahhoz hogy ezt megtanuljuk és jól kezeljük, térjük vissza a gardróbunkba. Vannak alapvető szabályok amit tartsunk be és akkor könnyen belejövünk és hamar érezzünk, hogy : 

- Igen ma is fantasztikusan nézek ki !!! 💞

A hétköznapi és a nappali ruha nem fényes anyagú, de lehet finoman díszített, ma már a csipke díszítés, strasszok flitterek  is megengedett a nappali öltözékben. A szabályok szerint 18h-ig tart a nappali viselet, nyilván ha rendezvényre megyünk akkor ott eltérhetünk, de az majd a következő Blog lesz! 

Viselhetünk napközben testhezálló ruhát, bővebb fazonút is itt az alkatunkat kell figyelembe venni, színek tekintetében, viszont ne legyünk hivalkodóak, a visszafogott harmóniára  törekedjünk. 3 színnél többet ne viseljünk magunkon, a cipőnk, övünk és a táskánk legyen egyforma színű.. Itt egy jó példa, ha a képen látható szetthez a modell egy pink magassarkút, pink crossbodyit viselne, de ha a királykéket a pirosat a narancsot vagy bármilyen élénk színt választana, kellően csinos viselet lenne, és mégis az  alap darabjait dobta fel. A kisbunda, ceruza szoknya, hosszúkesztyű örök darab, soha nem megy ki a divatból, de gondold végig ha ez a szett maga színes lenne, akkor csak egy szezonos...., itt már környezet tudatos is vagy, nem csak csinos, úgyhogy húzd ki magad.  

Feketén fehéren 

Anyagok tekintetében válasszunk olyat ami az egésznapos viselet során sem lesz gyűrött, vagy kényelmetlen rajtunk, hiszen az a rögtön kihat a közérzetünkre és a kisugárzásunkra. Viseljünk bátran ropogós hagyományos ingeket, szoknyába betűrve, de akár farmerral, is csak akkor mindenképp elegáns cipőt válasszunk a szettünkhöz! Így érhetjük el a célt, a hétköznapi eleganciát.

 Viseljünk ingruhát színes övvel és cipővel, de egy jól szabott pamut ruha is komfortos viselet egész napra.

Választhatunk, rakott vagy bővülő fazonú szoknyákat is , ha talán ülő munkához ezek a legkényelmesebbek, a szövet ceruza szoknyával szemben. Ezekhez jól passzolnak a bodyk és szűk toppok. a bővebb fazonú szoknyákat a derékon kell viselni, mert a testünk ott a legkarcsúbb, és ha van is egy kis hasunk, azt már jól takarja a bővülő fazon, ellenőrizd le magadon és belátod!! Sokan nem hiszik el, fel sem próbálják soha, mert úgy gondolják, hogy az nekik úgysem áll jól. Aztán nagy az öröm, amikor maguk szembesülne vele, hogy ebben milyen karcsú vagyok.... Itt jön az örök törvény, a homokóra formára kell törekedni mindig.

Bonczó Renáta - R-fashion®️

Nálam is találtok konfekció méretben kész darabokat, de természetesen egyedi ruha készítésére is van lehetőségetek. Ha segítségre van szükséged keress bizalommal. 
Ha további kérdésed lenne,  személyesen a Reni Szalon Siófok Sió u.10-ben vagy itt töltsd ki az űrlapot és kérdezz bátran!